Martin Furevik (33) er ny i startup-selskapet EasyX som produserer vaskeroboter for landbasert oppdrett.

Nyansatt i EasyX – Martin Furevik

May 10, 2024
LandbasedAQ

Martin Furevik fikk en ilddåp med havbruksnæringen under HavExpo-messen på Sotra,etter bare en uke på jobb. 33-åringen gikk rett i aksjon på stand, der han fortalte om selskapets vaskerobot for landbasert oppdrett.

Jeg startet torsdag 02. mai, så det var omtrent rett på HavExpo. Det var en grei måte å raskt bli kjent med bransjen og våre kunder. Jeg ønsket en jobb med variert innhold, der jeg kunne jobbe med både hendene og hodet, sier han. 

– Vil jobbe med mye forskjellig

Selskapet er en startup, og har nylig levert sin første vaskerobot til et landbasert oppdrettsanlegg. Inkludert Furevik er selskapet nå fem ansatte i bedriften, der de også leier inn konsulenter ved behov. 

Han forteller at ettersom bedriften er liten, regner han med å måtte bidra med mye forskjellig. 

Martin Furevik hadde ikke vært mange timer på sin nye jobb i EasyX, før han ble kastet ut i det på HavExpo-messen. Her er han sammen med Hanna Bergan, Jan Fredrik Gjerstad på messestanden. Foto: Therese Soltveit.

Primæroppgavene vil dreie seg rundt mekanisk design og videreutvikling av roboten, opplyser han. 

Oppstarten i bedriften beskriver han som svært hektisk, men spennende. 

Det ligger an til en bratt læringskurve. 

33-åringen har fått noe eksponering mot havbruksnæringen gjennom en tidligere jobb i byggebransjen, men dette er hans første jobb i havbruksnæringen.

Mekanisk design

Furevik Har en bachelor i maskinteknikk fra Høgskolen på Vestlandet, og en master i produktutvikling og produksjon fra NTNU. Han har de siste fem årene jobbet med forskning og utvikling hos Clara Venture Labs. 

Der har jeg fått erfaring med mekanisk design mot alt fra subsea til romfart. I min nye jobb i EasyX håper jeg å tilegne meg masse kunnskap om en ny bransje, samt å utvide kompetansen innen mitt eget fagfelt. I tillegg til dette ønsker jeg å ta en viktig rolle i selskapet og delta på en spennende reise med utviklingen av vårt produkt, forteller han. 

Furevik bor i Knarvik i Nordhordland, og vil jobbe fra selskapet kontor i Bergen.

 

Les hele saken her ⬅️

Jan fredrik Gjerstad

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål, ønsker et tilbud, eller vil se en demo? Jan Fredrik Gjerstad er klar til å hjelpe deg. Ta kontakt direkte, eller bli kjent med resten av teamet vårt.