Ny i EasyX - Man får virkelig eierskap til produktet. Magnus Dahl Olsen (36) er ny i teknologibedriften EasyX. Han skal jobbe med forskning og utvikling av selskapets vaskerobot for landbasert oppdrett.

Ny i EasyX - Man får virkelig eierskap til produktet

August 16, 2024
LandbasedAQ

Magnus Dahl Olsen (36) er ny i teknologibedriften EasyX. Han skal jobbe med forskning og utvikling av selskapets vaskerobot for landbasert oppdrett. 

EasyX leverer vaskerobot for settefisk- ogmatfiskanlegg. Selskapet har base på Damsgård i Bergen og har nå syv ansatte.

8. juli startet Magnus Dahl Olsen (36) somny utviklingsingeniør i selskapet. Hans jobb blir å jobbe tett med kundene medå videreutvikle og gjøre produktet så bra som mulig og i tillegg ligge tilrette for en større serieproduksjon av produktet.

Magnus Dahl Olsen kommer fra Lofoten, og har vokst opp med fiskeri og havbruk tett på seg. - Jeg har blitt god til å spise fisk, forteller den nye forsknings- og utviklingsjefen i EasyX.

Jeg har lang erfaring med forskning ogutvikling og trives godt i små oppstartsbedrifter som innoverer, så da jeg blekjent med EasyX var jeg ikke i tvil om at det var her jeg ville være. Her harkan man virkelig få bidra på alle måter og få eierskap til det du jobber med,forteller han til LandbasedAQ. 

– Bidra med kreativitet

36-åringen fra Lofoten er født og oppvokst iSvolvær i Lofoten, og påpeker at han er god til å spise fisk. Han flyttet tilBergen i 2014 på grunn av jobb, og siden har han blitt.

Mine ambisjoner fremover er å bidra med mye kunnskap og kreativitet, samtidig som jeg ønsker å tillære meg mer kunnskap om havbruksnæringen, forteller han.

Teknisk bakgrunn

Dahl Olsen har et fagbrev som flymekanikeri bunn, men etter fullført bachelor i mekatronikk har han jobbet mye medforskning og utvikling. 

Jeg startet med utvikling av seismiskenoder for olje- og gassnæringen, siden har det vært alt ifra 3D-skanning og reverse engineering til utvikling av snøradar i fjellet.

Hvorfor valgte du denne yrkesveien?

I utgangspunktet var det tilfeldigheter som gjorde det. Jeg skulle bli pilot og ønsket å bli kjent med flyene ved å skru på de først. Det å jobbe med å sette sammen ting og se hvordan masse deler fungerer sammen i harmoni ledet meg til å utdanne meg som ingeniør, dryss på med masse kreativitet så havner man raskt opp med å utvikle og innovere, sier han.

Skaleringsfase

Administrerende direktør Sindre Hansen i EasyX forteller til Kyst.no at de har leid Dahl Olsen inn som konsulent siden februar og har vært svært fornøyd med hva han har tilført selskapet. 

Så i det øyeblikket muligheten kom, så ansatte vi Magnus. Han har gode verdier, fungerer godt sammen med resten av teamet og er i tillegg svært dyktig i det han gjør. EasyX er nå inne i en skaleringsfase hvor organisasjonsbygging står høyt på agendaen. 

Selskapet er nå totalt syv fast ansatte i EasyX. I tillegg har de konsulentkontrakter med folk som jobber for dem innenfor markedsføring, finans og forretningsutvikling.

Ettersom vi bare er syv ansatte, er det vi som skaper selskapskulturen og grunnmuren som selskapet skal vokse på, så i denne fasen er de ansatte ekstremt viktig og vi strekker oss derfor langt for å få tak i de aller beste, påpeker Hansen. 

Har havbruk og fiskeri i ryggmargen

Hansen mener Olsens genuine interesse for teknologi og utvikling har vært viktig i ansettelsen, og ikke minst det at han ser på arbeidet han gjør som noe langt mer enn bare enn en 7–3 jobb. 

Les hele saken her
Journalist: Therese Soltveit

Jan fredrik Gjerstad

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål, ønsker et tilbud, eller vil se en demo? Jan Fredrik Gjerstad er klar til å hjelpe deg. Ta kontakt direkte, eller bli kjent med resten av teamet vårt.