Teknologistartupen EasyX henter 12 millioner kroner fra nye investorer, og er klar for å skalere i havbruksnæringen. Knarrevik-baerte EasyX får med seg flere kjente tidligfaseinvestorer som StartupLab, Kongsberg Innovasjon og DSD Investering, i tillegg til Innovasjon Norge. EasyX har utviklet en robot som kan operere på vertikale overflater uavhengig av materiale. Roboten skal i første fase brukes til å vaske, samt rengjøre fiskekar på settefiskanlegg og landbaserte oppdrettsanlegg.

Robotselskap får 12 millioner kroner i ny egenkapital

February 6, 2023
ilaks.no

Teknologistartupen EasyX henter 12 millioner kroner fra nye investorer, og er klar for å skalere i havbruksnæringen.

Knarrevik-baerte EasyX får med seg flere kjente tidligfaseinvestorer som StartupLab, Kongsberg Innovasjon og DSD Investering, i tillegg til Innovasjon Norge. EasyX har utviklet en robot som kan operere på vertikale overflater uavhengig av materiale. Roboten skal i første fase brukes til å vaske, samt rengjøre fiskekar på settefiskanlegg og landbaserte oppdrettsanlegg.

Vi ser at robotteknologi har et enormt potensial for å effektivisere og forbedre prosesser i mange næringer og EasyX-roboten er et godt eksempel på det. Det er sjeldent vi ser tidligfaseselskaper med så stor etterspørsel etter sin løsning, så det er tydelig at de har truffet en nerve i oppdrettsnæringen med sin robot, sier Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon.

Daglig leder i EasyX, Sindre Hansen, er fornøyd med oppkapitaliseringen av selskapet.

Vi brukte 2022 til lage en fullskala prototype og vise at konseptet fungerer godt, noe det gjorde. Basert på stor etterspørsel, ønsker vi å kommersialisere produktet og gjøre det klart for markedet, sier Hansen til iLaks.

– Hvordan opplever dere markedet for denne type produkter?

Vi opplever at vi kommer med en løsning på noe som næringen har sett på som et stort problem over lengre tid. Dagens tilnærming med manuell vask byr på HMS-utfordringer knyttet til menneskelig eksponering av kjemikalier og høyde, i tillegg til monotont og krevende arbeid over tid. Utover dette effektiviserer EasyX arbeidet ganske radikalt, i tillegg til at vi reduserer menneskelig inkonsistens, sier Sindre Hansen videre.

EasyX ble stiftet i 2020, og omsatte for i underkant av 200.000 kroner året etter.

Les hele saken her: https://ilaks.no/robotselskap-far-12-millioner-kroner-i-ny-egenkapital/

Jan fredrik Gjerstad

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål, ønsker et tilbud, eller vil se en demo? Jan Fredrik Gjerstad er klar til å hjelpe deg. Ta kontakt direkte, eller bli kjent med resten av teamet vårt.